18 Ocak 2010 Pazartesi

30-32 yıllık örgülerim....

Bu kazaklar,tam 30 yıllık....
Ben giydim ,kızkardeşim giydi,kızım giydi.
Umuyorum torunlarıma da nasip olacaktır.


Bu kazağın yünü çok özeldi.Şimdi tam hatırlamıyorum,ama sanırım özel bir hayvanın yününden yapılmış bir yün idi.Tiftik olabilir...Önü,arkası ve kollarında boncuklar sarkıt halinde.Hareket ettikçe taş boncukların birbirine vurması çok hoş bir sesle eşlik ediyor insana....

Bu kazağıda ince moherden yapmıştım.7 kat birleştirdikten sonra örmüştüm.O zamanlar lise 2 deydim sanırım.Bir pazar günü sabahtan akşama kadar örmüştüm bir önü....Kalktığımda parmaklarımı ayırmak için buzlu su kullanmıştım.Ne kadar istekli örmüşüm.Renkleri hiç solmadı.Kızım hala giyiyor....Bu hırkanın içine astar dikmiştim.Tek başına giyilebilsin diye yapmıştım astarı.

Bu çok değişik yeleği,anneannem örmüştü.Tasarımı kendisine aitti.Rahmetli olalı çok seneler oluyor.Ama hala bu yeleği elime aldıkça anneannemin kokusunu hissederim.
Benim için çok önemli bir hatıra....Nur içinde yat anneannem benim....

2 yorum:

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

bu örgüler hiç 30 yıllık gibi durmuyor,çok yeni gibiler.gerçekten ipi çok güzel bir ipmiş.iyi günler

gül dedi ki...

tutucum sana hayatta kolaylıklar diliyorum.sana nisan yagmuru,nun sitesınden.öylesıne gezınıyordum deyişik bir isim ilgimi cekti bi bakayım dedım iykide bakmışım inşallah takıp etmeye çalışacayım.kendine iyi bak ALLAHA emanet ol.